Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ 2019-2020 Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Süreciyle İlgili Detayları Açıkladı

SAÜ 2019-2020 BAHAR DÖNEMİ EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİYLE İLGİLİ DETAYLARI AÇIKLADI

Sakarya Üniversitesi Senatosu, Corona Virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle YÖK’ün Bahar döneminin uzaktan eğitimle sürdürülmesi kararının ardından, Bahar ve Yaz 2020 dönemi için eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili bir dizi değişiklik kararı aldı.  Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan başkanlığında online olarak toplanan Senato’nun, yıl içi değerlendirmeler, mesleki uygulama, final sınavları ve akademik takvimle ilgili değişiklikler içeren karar örneğinde, İletişim Fakültesi öğrencilerinin merak ettikleri konulara cevap oluşturacak şu maddeler yer alıyor:

-Sadece bu dönem için, “Yıl içi Değerlendirmeleri” yerine sayılacak tek ölçme değerlendirme faaliyeti yapılacaktır. Daha önce gerçekleştirilip notu girilmiş yıl içi ölçme değerlendirme faaliyetleri silinmeyecek ve tanımlanan yeni faaliyet ile toplamı 100 olacak şekilde düzenleme yapılıp değerlendirmeye katılacaktır. Zaten uzaktan eğitim yapan birimlerin yıl içi değerlendirmelerinde bir değişiklik olmayacaktır.

-Bu kapsamda derslerin yıl içi ölçme değerlendirme ağırlıklarının yeniden düzenlenmesi için, Eğitim Bilgi Sistemi (EBS) 30 Mart-5 Nisan 2020 tarihleri arasında açık tutulacaktır.

-“Yıl içi Değerlendirmeleri” yerine yeniden tanımlanacak ölçme değerlendirme faaliyetinin türü yalnızca “proje” veya “ödev” olabilir. Ödevler veya projeler dijital olarak SABİS üzerinden, email yoluyla veya denetlenebilir platformlar aracılığı ile toplanacaktır.

-3+1, 7+1 veya UMDE kapsamında eğitimlerini sürdürenler, eğitimlerine bu kapsamda açılacak uzaktan derslerle devam edecektir.

-Final, mazeret, tek ders sınavlarının akademik takvimde belirtilen tarihlerde yüz yüze yapılması planlanmıştır.

-Akademik Takvim güncellenmiştir

Akademik Takvim Link:  http://ogrisl.sakarya.edu.tr/sites/ogrisl.sakarya.edu.tr/file/2019-2020_AKADEMIK_TAKVIM_v4_27.03_.2020_.pdf