Neden SAÜ İletişim

NEDEN SAU İLETİŞİM

4 Lisans, 4 Yüksek Lisans, 2 Tezsiz Yüksek Lisans, 1 Doktora Programıyla akademik faaliyetlerini sürdüren İletişim Fakültesi, sahip olduğu çift anadal, yan dal olanakları ve Erasmus, Farabi, Mevlana değişim programları ile öğrencilerine sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek eğitim olanağı sunuyor.

Fakültemiz eğitim kalitesini yükselterek, üniversite ve topluma yönelik
bilimsel faaliyetlerini yürütmekte ve sektörün ihtiyacı olan
yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirmektedir.

İletişim Fakültesi sahip olduğu akademik programların yanı sıra
bünyesinde bulundurduğu öğrenci toplulukları ile her yıl onlarca etkinliğe
ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenciler akademik donanım yanında
sosyal alanlarda da gelişme imkânı bulmaktadır.

Akreditasyonlar ve Akademik İşbirlikleri

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Programı İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından 2019 yılında Akredite edilmiş olup diğer programların başvuruları da yapılmıştır. Gerçekleştirilen ulusal akreditasyon ve akademik işbirliği anlaşmaları öğrenci ve öğretim üyelerine uluslararası projelerde yer alma imkanı sağlamaktadır.

Erasmus ve Öğrenci Değişim Anlaşmaları

Fakültemiz, farklı ülkelerden onlarca üniversite ile Erasmus Öğrenci Hareketliliği Anlaşması gerçekleştirerek başvuru koşullarını sağlayan öğrencilere
uluslararası eğitim fırsatı sunmaktadır.

Yabancı Dil Öğrenme Olanağı

Fakültemiz öğrencileri isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık görmektedir.

Disiplinlerarası Eğitim

Öğrenciler okudukları lisans programına ek olarak seçecekleri farklı bir lisans programıyla çift anadal yaparak iki lisans diplomasına sahip olabilir veya yan dal programlarına katılarak ilgi duydukları  alanda kendilerini geliştirebilir.