Ana Sayfa
Duyurular
Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik Bölümü, medya ve iletişim sektöründe çalışabilecek donanıma kuramsal ve uygulama açısından sahip, eleştirel yaklaşabilen, nitelikli haberciliğin gerektirdiği etik ilkelere bağlı gazeteciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölümün ders programında bir gazetecinin sahip olması gereken genel kültür düzeyini, sosyal bilimler formasyonunu ve mesleki kuramsal altyapıyı kazandıracak derslerin yanı sıra, haberciliğin internet, televizyon, radyo, gazete ve dergi uygulamalarına yönelik çeşitli mesleki uygulamalı dersler de yer almaktadır. Gazetecilik bölümünün temel hedefi, modern çağın gerektirdiği nitelikli eleman ihtiyacı duyan iletişim ve medya sektörüne; olayları sorgulayabilen, çoklu bakış açısıyla görebilen ve yansıtabilen, her zaman halkın yanında olan, sosyal sorumluluk ve meslek etiği sahibi, mesleki bilgi ve beceri düzeyi yüksek haberciler kazandırmaktır.

Eğitim Öğretim 

Gazetecilik bölümünün eğitim dili Türkçedir ve öğrenim süresi 4 yıldır. İsteyen öğrenciler 1 yıl İngilizce hazırlık eğitimi alabilmektedir. Gazetecilik öğrencileri, temel teorik derslerin yanı sıra haber yazımı, sayfa düzeni, fotoğraf çekme ve düzenleme, internet içeriği oluşturma ve yönetimi, sosyal medya yönetimi, veri analizi, kamuoyu araştırması gibi birçok uygulamalı dersi alanında uzman öğretim elemanlarından öğrenmektedir. Öğrenciler aynı zamanda Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi değişim programları ile, eğitimlerinin bir dönemini yurt dışında, ya da yurt içinde farklı bir üniversitede okuyarak kendilerini zenginleştirebilirler. Öğrenciler, gazete atölyesi, internet sitesi atölyesi, fotoğraf atölyesi, video atölyesi gibi atölyeler sayesinde mesleki becerilerini geliştirebilmektedir. Bölüm öğrencilerimiz yandal ve çift anadal yapabilmektedir. Ayrıca isteyen öğrenciler, yine aynı bölümde Yüksek Lisans eğitimlerine devam edebilirler.

Kariyer

Gazetecilik Bölümü mezunları; habere yer veren her türlü medya kuruluşu ile kurumsal bültenler, açıklamalar yayınlayan her türlü kuruluşta çalışabilirler. Mezunlarımız; ulusal, uluslararası ve yerel gazeteler, televizyonlar ve internet haber siteleri başta olmak üzere, iletişim alanında faaliyet gösteren tüm işletmeler ve ajanslarda ve kamu kuruluşlarında çalışma olanağına sahiptirler. Haber, röportaj, araştırma içeriklerine ihtiyaç duyulan her ekonomik faaliyet alanında gazetecilik mezunları için kariyer fırsatı bulunmaktadır. SAÜ Gazetecilik bölümü mezunları; her zaman halkın yararını her şeyin üzerinde tutarak, haberleri dürüst, etik ve tarafsız bir şekilde araştı ma, belgeleme, yazma ve sunma ile görevli meslek profesyonelleri olarak medya sek töründe fark yaratacaklardır