Tarihçe

Fakültemiz, 16 Nisan 2012 tarih ve 2012-3079 sayılı kararname ile kurulmuştur.  Fakültemiz bünyesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema ile İletişim Tasarımı ve Medya olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır. Fakültemiz ilk olarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'ne alınan 52 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır. Buna ek olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde İletişim Tasarımı ve Medya Bölümü ile Gazetecilik Bölümü I. Öğretim programlarına öğrenci almaya başlamış olup üç bölüm de eğitim-öğretime devam etmektedir. Öğrencilerimizi mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlama kapsamında son sınıfta mesleki uygulama imkanı tanınmaktadır. Fakültemiz teorik çalışmalar yanında SAÜ TV, KAMPÜSHABER Uygulama Gazetesi, SAÜ AKTÜEL Dergisi vb. eğitime ve topluma yönelik uygulamalı çalışmalar gerçekleştirmektedir.