Ana Sayfa
Duyurular
İletişim Tasarımı Bölümü

İletişim Tasarımı Bölümü

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde açılan İletişim ve Tasarımı bölümü, temelinde İnternet teknolojileri bulunan Yeni Medyaya disiplinlerarası bir anlayışıyla yaklaşarak geleceğin medya profesyonellerini yetiştirmeyi amaçlar. Günümüzde artık gazete, radyo ve TV gibi geleneksel medya yeni medya üzerinden birbiriyle bütünleşmiş şekilde çalışma eğilimi göstermektedir. Bu bütünleşme doğrultusunda geleneksel medya ortamlarında ihtiyaç duyulan bilgi birikimi, pratik olarak gerçekleştirilen işlerin yanında yeni medya ortamlarına uygun üretilmesini amaçlamaktadır.

İletişim ve Tasarımı bölümü öğrencileri dört yıllık lisans eğitim dönemlerinde iletişim alanındaki gazete, radyo ve TV, fotoğrafçılık, yayıncılık, medya sektörü gibi temel konularda eğitim alacak; yeni medyanın genel özelliklerini açıklayabilecek; ses, metin ve görüntü gibi içerik üretimi ve tasarımına yönelik dijital üretim becerileri geliştirebilecek; yeni medya okuryazarlığı ile yaratıcı ve eleştirel düşünce becerileri kazanabilecek böylece medya sektörü başta olmak üzere gerek kamunun gerekse özel sektörün tüm birimlerinde duyulan ihtiyacı giderebilecektir.

İletişim ve Tasarımı bölümü öğrencilerine, içerik üretimi için gerekli olan son teknolojiyle donatılmış bilgisayar laboratuvarı, kamera ve ses sistemleri, stüdyo imkânları sağlamaktadır.

İletişim ve Tasarımı bölümünü başarıyla tamamlayan öğrenciler kendilerine ait çalışmalardan oluşan, ulusal ve uluslararası tasarım platformlarında sunabilecekleri düzeyde bir görsel tasarım portföyüne sahip olması hedeflenmektedir. Mezunlarımız, radyo, televizyon ve gazete gibi geleneksel medya sektörünün, dijital iletişim sektörünün, tasarım alanındaki eğitimli uzman ihtiyacı, sosyal medya danışmanlığı/ uzmanlığı, dijital strateji uzmanlığı, fotoğrafçılık, çevrimiçi platformlarda içerik üreticisi ve akademik kariyer ihtiyacını karşılamayabileceklerdir.

İletişim ve Tasarımı öğrencileri tasarımı yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda uygulayarak ve deneyimleyerek öğrenirler. Bölüm öğrencileri Avrupa’da çeşitli şehirlerde programlara Erasmus, Mevlana değişim programı kapsamında katılabildikleri gibi, yurtdışı yaz ve kış Mesleki Uygulama ile eğitimlerini farklı kültürlerde pekiştirmektedirler. Aynı zamanda ülkemiz içerisindeki farklı bölgeleri tanımak adına birçok şehre Farabi programı kapsamında eğitim olanağı sunmaktadır.