Ana Sayfa
Duyurular
Sıfır Atık Farkındalık Yarışması

Sıfır Atık Farkındalık Yarışması

Doğal kaynakların hızla tüketilmesi ve çevresel atıkların giderek artması doğada kirliliğe ve iklim değişikliğine yol açmaktadır. Dünyamızı tehdit eden bu kirliliğin önüne geçebilmek toplumsal farkındalığın oluşmasıyla mümkündür. Sakarya Üniversitesi kamusal sorumluluk bilinciyle Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve diğer üniversite öğrencilerini çevre kirliliği hakkında düşünmeye teşvik edip, sıfır atık konusunda toplumsal farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Üniversite öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin dikkatini sıfır atık konusuna çekmek ve kamuoyunun tüm kesimlerini bilgilendirmek amacıyla Sakarya Üniversitesi’nin öncülüğünde Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Sıfır Atık Temalı Kısa Film özel ödül yarışması ile Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmaları düzenlenecektir.

Uluslararası Kısa Film Festivali Sıfır Atık Temalı Kısa Film özel ödül yarışması ile Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmalarının ana teması “Sıfır Atık için Farkındalık” olarak belirlenmiştir.

Yarışmalar lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurularına açıktır.

Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmalarının gösterim, sergi ve ödül töreni 08 Haziran 2022 Çarşamba Günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Geleceğimiz olan gençlerimizi ortak bir amaç ile biraraya getirecek olan Uluslararası Kısa Film Festivali Sıfır Atık Temalı Kısa Filmi ile Üniversitelerarası Podcast, Fotoğraf ve Sanatsal Tasarım yarışmalarına verilecek destekler neticesinde Sıfır Atık hakkında bugünün gençleri ile toplumda farkındalık oluşturacak ve gelecek nesillere katkı sağlayacaktır.

Uluslararası Kısa Film Festivali Sıfır Atık Temalı Kısa Film özel ödül töreni ve gösterimi 11 Mayıs 2022’de gerçekleştirilmiştir.

Başvuru Tarihleri

Fotoğraf ve Podcast Yarışmaları

Başvuru Tarihleri: 11 Nisan 2022 – 31 Mayıs 2022

 Sanatsal Tasarım Yarışması

Ön Eleme Son Başvuru Tarihi: 22 Mayıs 2022

Ön Eleme Sonuçlarının ilanı: 23 Mayıs 2022

Eser Teslim Tarihleri: 24 Mayıs - 31 Mayıs 2022

Başvuru belgeleri sifiratik@sakarya.edu.tr adresine gönderilecektir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Fotoğraflar