Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizden 7+1 Kapsamında İş Birliği Protokolü
Fakültemizden 7+1 Kapsamında İş Birliği Protokolü

Fakültemizden 7+1 Kapsamında İş Birliği Protokolü

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Optimak STU A.Ş. arasında sanayinin ihtiyaç duyduğu “iletişim, tasarım, reklam, gazetecilik ve PR” alanlarında iş birliği yapmaya yönelik protokol imzalandı. İmzalanan iş birliği anlaşması kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi hedefleniyor.

Protokol imza törenine Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak’ın yanı sıra firma temsilcileri ile akademisyenler de katıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, İletişim Fakültesinde okuyan gençlere “sanayi” alanında bilgi, beceri ve donanım kazandırılacağını, yapılacak Ar-Ge projeleri ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu ilgili alanlarda destekleneceğini belirtti. Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak ise Optimak’da yapılacak pilot çalışmanın yalnızca bir başlangıç olduğunu, ilgili projenin diğer OSB ve fabrikalara da yayılmasının  planlandığını söyledi.

Optimak STU Etki Girişimcisi İbrahim Veli ve SAÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Burak Atkan’ın koordinatör olarak belirlendiği iş birliği protokolü çerçevesinde yapılacak çalışmalara sektörel kurumlar, kalkınma ajansları, sanayi ve ticaret odaları ve medya kuruluşları dahil edilerek “PR-GE” konseptiyle yeni yol haritaları oluşturulacak.

Fotoğraflar