Ana Sayfa
Duyurular
Depremzedeler İçin Psiko-Sosyal Destek Birimi Kuruldu

Depremzedeler İçin Psiko-Sosyal Destek Birimi Kuruldu

Depreme maruz kalan afetzede öğrencilerimi ve Sakarya’ya misafir gelen depremzedeler için psikolojik danışma/manevi danışmanlık hizmeti sunulacaktır. Konuyla ilgili hususlar aşağıdaki gibidir.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN;

1) Depreme maruz kalan öğrencilerimizden başlanmak üzere, depremden doğrudan veya dolaylı bir şekilde etkilenen tüm öğrencilerimizin psikolojik destek ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mediko Sosyal Birimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Psikiyatri ve Manevi Danışma ve Rehberlik alanındaki akademisyenler (ve talep yoğunluğuna bağlı olarak Doktora ve yüksek lisans öğrencileri) tarafından psikolojik danışma/manevi danışmanlık hizmeti sunulacaktır.

2) Görüşmeler talep eden öğrencimizin tercihine ve durumuna bağlı olarak çevrim içi (Google Meet üzerinden) veya yüz yüze (Merkez Kampüsü Mediko-Sosyal Biriminde veya Hendek Kampüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde) yapılacaktır.

3) Görüşme saatleri ve yerinin belirlenmesi için;

a)  Öğrencilerimiz hazırlanan psiko sosyal adresindeki formu doldurarak talepte bulunabilirler. Gelen talep doğrultusunda öğrencilerimiz verdikleri iletişim bilgisi üzerinden geri aranarak randevusu oluşturulacaktır veya

b) Öğrencilerimiz 0(264) 295 54 52 no’lu telefondan doğrudan arayarak randevu alabileceklerdir.

4) Üniversitemiz öğrencilerinin psikolojik yardım talepleri; online, yüz yüze, grupla (12 kişilik kapalı gruplar) ya da bireysel psikolojik danışma seçeneklerinin yanı sıra grupla ya da bireysel psikolojik yardım alamayan, yazışma odaklı yardım almak isteyen öğrencilerimizin katılacağı bir WhatsApp grubuna katılım şeklinde karşılanacaktır. Geniş katılımlı “Kendi Kendine Yardım Grubu” ile öğrencilerimizin Doç. Dr. Eyüp Çelik koordinatörlüğünde istedikleri zaman diliminde duygu ve düşüncelerini paylaşmaları için bir ortam sağlanmaktadır.

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu:

https://chat.whatsapp.com/B7x57Kkw6mM8LeV205aNjQ

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu Organizasyon: Doç. Dr.Eyüp Çelik

 

AFET SONRASIİLİMİZE DEPREM BÖLGELERİNDEN GELEN MİSAFİRLERİMİZE;

1) Depreme maruz kalan afetzede aileler, yetişkin bireyler, ergenler ve özel eğitime muhtaç çocukların psikolojik destek ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mediko Sosyal Birimi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Psikiyatri, Özel Eğitim ve Manevi Danışma ve Rehberlik alanındaki akademisyenler (ve talep yoğunluğuna bağlı olarak Doktora ve yüksek lisans öğrencileri) tarafından psikolojik danışma/manevi danışmanlık ve özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik psikolojik destek hizmeti sunulacaktır.

2) Görüşmeler talep eden kişinin tercihine ve durumuna bağlı olarak çevrim içi (Google Meet üzerinden) veya yüz yüze (Merkez Kampüsü Mediko-Sosyal Biriminde veya Hendek Kampüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde) yapılacaktır. (Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar için hizmet ikamet ettikleri yerde sunulacaktır.)

3) Görüşme saatleri ve yerinin belirlenmesi için;

a)  Misafirlerimiz hazırlanan psikososyal adresindeki formu doldurarak talepte bulunabilirler. Gelen talep doğrultusunda misafirlerimizin verdikleri iletişim bilgisi üzerinden geri aranarak randevusu oluşturulacaktır veya

b) Misafirlerimiz 0(264) 295 54 52 no’lu telefondan doğrudan arayarak randevu alabileceklerdir.

4) Afetten etkilenen misafirlerimizin psikolojik yardım talepleri; online, yüz yüze, grupla (12 kişilik kapalı gruplar) ya da bireysel psikolojik danışma seçenekleri sunulmaktadır.

5) Grupla ya da bireysel psikolojik yardım alamayan, yazışma odaklı yardım almak isteyen afetzede misafirlerimize (Yetişkin ve Ergenlere) yönelik olarak WhatsApp üzerinden “Kendi Kendine Yardım Grubu” oluşturulacaktır.

6) Özel eğitim ihtiyacı bulunan çocuklarımızın psikolojik destek talepleri çocuklarımızın ihtiyacı doğrultusunda belirlenen randevular ile geçici ikamet yerlerinde Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerince karşılanacaktır.

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu:

https://chat.whatsapp.com/B7x57Kkw6mM8LeV205aNjQ

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu Organizasyon: Doç. Dr. Eyüp Çelik

Koordinasyon: Doç. Dr. Mehmet Kaya

Tel: 0 264 295 54 52

e-posta: psikodes@sakarya.edu.tr

Fotoğraflar