9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ve himayesinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali, sora erdi.

Türkiye dahil 61 ülkeden bin 730 filmin gönderildiği 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde, kurmaca ve belgesel kategorilerinde finale kalan 20 filmden dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Kurmaca kategorisinde birincilik ödülü Hazan Beklen yönetmenliğindeki “İnsan Örtüsü”ne verildi. İkincilik ödülü Francois Heiser yönetmenliğindeki “Rose” filmine ve üçüncülük ödülü Mahmood Pauyandeh’in “The British Passport” filmine layık görüldü.

Belgesel kategorisinde ise birincilik ödülü Gnamien Axell ve Iandry Kablan yönetmenliğindeki “The Limitless Dream” filmine verildi. İkincilik ödülü Teymour Ghaderi’nin “Gando”suna ve üçüncülük ödülü Hasan Ege Çalışkan, Berca Berber ve Sevgi Şanlı’nın yönettiği “Geriye Kalan Her Şey” filmine verildi.