Dekanımız Prof. Dr. Adıgüzel, Aa Teyit Hattına Konuştu
Dekanımız Prof. Dr. Adıgüzel, AA Teyit Hattına Konuştu

Çağdaş Çetindemir (Anadolu Ajansı) - Yapay zeka çalışmaları yürütenler ve sektörün uzmanları; güvenilir ve doğru veriyle beslenmediği taktirde yapay zekanın dezenformasyon üretim aracına dönüşebileceğini söylüyor. Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Ajansı Teyit Hattı'na değerlendirmelerde bulundu: Dijitalleşen gazetecilik, yapay zekâ, vatandaş gazeteciliği ve SEO haberciliği üzerine konuşan Yusuf Adıgüzel, dezenformasyonla mücadelede gazetecinin sorumluluğuna işaret etti.

Yapay zekayı besleyen verinin doğruluğunun önemine dikkat çeken Yusuf Adıgüzel, “İsrail'in Hamas'a- Filistin'e uyguladığı, neredeyse soykırıma varan savaşla ilgili yapay zekaya bir şey sorun. Bunun karşısında nasıl bir cevap verecek acaba? Siz Türkiye kamuoyuna yapay zekaya hazırlattığınız böyle bir haberi servis yapabilir misiniz?” diye sordu. Yapay zekânın içeriği, uluslararası haber ajanslarından çekerek hazırlayabileceğini ifade eden Yusuf Adıgüzel, “O haber ajanslarının da özellikle bir tarafı tutarak dezenformasyona açık kapı bırakan çok fazla veri paylaştığının farkındayız ve bilincindeyiz” diye konuştu.

Haberin tamamı için: https://www.aa.com.tr/tr/teyithatti/blog/yapay-zekayla-olusturulan-habere-guvenilir-mi/1817497