Ana Sayfa
Duyurular
Rektör Elmas ve Dekan İşman Mıt ve Harvard’da
Rektör Elmas ve Dekan İşman MIT ve Harvard’da

Rektör Elmas ve Dekan İşman MIT ve Harvard’da

Yükseköğretimde kalite ve akreditasyon konusunda görüşmelerde bulunmak üzere ABD’ye giden  Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aytekin İşman, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Uzaktan eğitim alanında çalışmalarıyla tanınan MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü M.S.Vijay Kumar, Harvard Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Robert G. Doyle ve Harvard Lisans Eğitim Ofisi Yetkilisi Noël Bisson ile biraraya gelen Rektör Elmas ve Dekan İşman, yükseköğretimde hizmet kalitesini artırmaya yönelik teknolojik yenilik ve uygulamalar hakkında bilgi aldı. Rektör Elmas ve Dekan İşman, görüşmelerin ardından uzaktan eğitimle ilgili birimlerdeki çalışmaları yerinde inceledi.

SAÜ ve HarvardX işbirliği

Ziyaretin ikinci etabında Harvard’da giyilebilir teknoloji konusundaki uygulamaları izleyen Rektör Elmas ve Dekan İşman, ardından MOOCs (Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders) projesi ortak ders planlama çalışmaları için Harvard Bilgi Teknolojileri birimi HarvardX’I ziyaret etti. Proje kapsamında Sakarya Üniversitesi ve HarvardX arasında ortak ders uygulamasına başlanması planlanıyor.

Kaynak: http://www.kampushaber.sakarya.edu.tr/?p=4213