Ana Sayfa
Duyurular
Teknolojik Kuşaklar ve Mesleki Değişim
Teknolojik Kuşaklar ve Mesleki Değişim

Teknolojik Kuşaklar ve Mesleki Değişim

Gelenekselden Dijitale Gazetecilik konferansı Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. İletişim Fakültesi’nin düzenlediği konferansa Web.tv Genel Yayın Yönetmeni Barbaros Koçanalı ve Türkiye Ticaret.net Eğitim Koordinatörü Birgül Yanıklar konuşmacı olarak katıldı. Konferansta yeni medya düzeni, yeni habercilik kuralları, internet gazetelerinde istihdam, sosyal medya devrimi ve dijital yayıncılık konuları ele alındı.

Haber artık bir ürün

Dijital dünya ile gazeteciliğin geçirdiği değişim sürecine vurgu yapan Barbaros Koçanalı, “Habere ürün denmesini kabul edemiyorum ancak geldiğimiz noktada haber artık bir ürün oldu” şeklinde konuştu.

İnternet gazeteciliğinin yazılı basının sonunu getirmeyeceğini belirten Koçanalı, “Televizyon radyoyu ortadan kaldırmadı ama değişmesine neden oldu. Örneğin radyo tiyatrosu diye bir şey kalmadı. İnternet haberciliği de yazılı basın üzerinde bu şekilde bir etki yaratabilir” ifadelerini kullandı.

Dijital dünya yeni meslekleri ortaya çıkardı

Konferansta dijital dünyanın kuşaklar arasında yarattığı farklılıklar ile ilgili bir sunum yapan Birgül Yanıklar, “Aramızda kuşak farklılıkları var. Yeni dönem kuşakları olan sizler için birçok yeni meslek ortaya çıktı. Örneğin, sosyal medyanın gelişmesi ile e-gazetecilik gibi yeni bir çalışma sahası oluştu. Küçük bir çocuk beş yıl önce öğretmen olmak isterken şimdi sosyal medya uzmanı olmak istiyor. On yıl sonra hangi meslekler ortaya çıkacak bir de siz düşünün” dedi.

Fotoğraflar