Ana Sayfa
Duyurular
Eski Cnn Direktörü "iletişim"e Konuk Oldu
Eski CNN Direktörü

Eski CNN Direktörü "İletişim"e Konuk Oldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Medya Endüstrisi” konferansının konuğu Eski CNN Direktörü Eli Daniel Flournoy oldu. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan konferansta teknolojik değişimlerin medya üzerindeki etkisi, basın özgürlüğü ve sosyal medya kullanımının insan hayatındaki yeri ele alındı.

Gazetecilik deneyimlerini öğrencilerle paylaşan ve ABD’deki gazeteciliğe değinen Flournoy, “Basına güven dünyanın her yerinde sorgulanıyor. ABD’de basına güven konusunda tartışmalar var. Bu durumu aşmamız için basın özgür olmalı ki bu da evrensel basın etiği ilkelerine sahip olarak kazanılabilir” şeklinde konuştu.

“Gazetecinin asıl patronu halktır”

ABD’de basına etki eden birçok faktör olduğuna değinen Flournoy, “ABD’de basın üzerindeki baskı yapanlara bakarsak iktidardan çok büyük şirketlerin olduğunu görürüz. Bu durumda patron ve şirketler ne kadar baskı yaparsa yapsın siz asıl topluma karşı sorumlusunuz ve sizin asıl patronunuz halktır” dedi. Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Flournoy, ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Orhan Çakır – Talha Özmen

Fotoğraflar