Ana Sayfa
Duyurular
6. Sakarya Kısa Film Festivali Devam Ediyor
6. Sakarya Kısa Film Festivali Devam Ediyor

6. Sakarya Kısa Film Festivali Devam Ediyor

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesinin bu yıl 6. sını düzenlediği  Uluslararası Sakarya Kısa Film Festivali devam ediyor. 

Sinemaya gönül vermiş üniversite öğrencilerini desteklemeyi ve Sakarya halkını sinema ile buluşturmayı amaçlayan film festivali Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezi'nde dün gerçekleştirilen,  3 gün sürecek olan etkinliğin açılış töreninde  “Vadullah Taş Koleksiyonundan Türk Sinemasının En İyi 100 Filmi Seçkisi” ve “Yıldırım Gencer Film Afişleri Sergisi”nin açılışı da yapıldı. 

Türk sinemasına ait 8 binden fazla afişi toplayan Vadullah TAŞ festival açılışına katılarak sergide yer alan afişler hakkında bilgi verdi. 

Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler, film yönetmenlerinin ve senaristlerin sunacağı belgesel gösterimleri ile senaryo atölyeleri düzenlenecek.

139 eserin başvurduğu festivalde ön elemeye hak kazanan 20 film, kurmaca ve belgesel kategorilerinde yarışıyor. Gösterimi yapılacak filmler öğrencilerin değerlendirmesine sunuldu. Jürinin belirlediği ilk üç film dışında her iki kategoride de en çok oyu alan film ya da filmler, belgesel ve kurmaca dalında en iyi öğrenci filmi olarak belirlenecek.

Festival, Millet Bahçesinde gerçekleştirilecek “Final Gecesi ve Ödül Töreni” ile sona erecek.

 

Festivalin ayrıntılı programına ekli dosyadan ulaşabilirsiniz. 

Fotoğraflar